Voorbeelden van Breitling Horloges

Breitling heeft een groot aanbod van horloges die zijn onderverdeeld in een aantal series. Op deze pagina een weergave van de series. Van enkele horloges in deze Breitling series hebben we detail pagina's beschikbaar.

Image: Breitling Navitimer Series

Breitling Navitimer Series

De horloges uit de Breitling Navitimer series zijn symbolisch voor het merk Breitling. Het is het officiele horloge geworden van de AOPA (Aircraft Owners and Pilots Associations), 's werelds grootste vereniging van piloten en vliegeniers. Sinds 1952 is de Navitimer voor piloten een uniek instrument dat op de pols gedragen kan worden. Deze serie van Breitling horloges is de oudste chronograaf die ononderbroken geproduceerd wordt. Alle modellen hebben een een stopwatch en een draaibare ring met cijfers rondom de wijzerplaat. Het bekendste model uit deze Breitling serie is de Breitling Blackbird Dit speciale model horloge heeft een tweede kleinehorlogekast met een eigen wijzerplaat. Deze tweede kast zit aan de zijkant van de horlogeband. Zo kan de bestuurder de tijd aflezen zonder zijn handen van het stuurwiel of stuurknuppel te halen.

Zie de volgende pagina voor voorbeelden uit de Breitling Navitimer Series

 
Image: Breitling Windrider Series

Breitling Windrider Series

Deze serie van Breitling modellen bestond oorspronkelijk uit de Chronoliner en Nightflight reeks. Kenmerkend van de ze horloge is de vormgeving van het kroontje (dome shape crown) en de Bezel met tabs. Het best lopende Breitling horloge de Chronomat Evolution komt ook uit deze serie van Breitling modellen. Tot deze groep behoren zeer verschillende Breitling modellen. Varierend van duikershorloges tot autorace horloges. Deze laatste zijn iets sjieker wat betreft vormgeving maar beschikken vaak over minder technisch vernuft. Ondanks dat de Windrider modellen technisch minder zijn worden ze weer exclusief door de uitvoeringen in goud en/of platina.

Zie de volgende pagina voor voorbeelden uit de Breitling Windrider Series

Image: Breitling Professional Series

Breitling Professional Series

De serie van Breitling met de duurste en meest geavanceerde modellen. In deze groep zitten veel ingewikkelde horloges die door wetenschappers worden gebruikt. Deze horloges worden gekocht en gedragen door mensen die veel eisen stellen aan een polshorloge: Astronauten, zeezeilers en beroepspiloten. De modellen worden slechts op bestelling gemaakt en zijn daarom ook zeer exclusief en zeldzaam. Het meest exclusieve model uit deze Breitling Serie is de Breitling Emergency. Een schok- en stralingsbestendig horloge met een titanium horlogekast van 80mm dikte. Het horloge beschikt over een veiligheidspin. Wanneer deze eruit getrokken wordt zal een peilzender worden geactiveerd. Hierdoor is de drager te lokaliseren door reddingswerkers. Het horloge was zeer effectief in een reddingsactie in Antartica. Eigenlijk is dit model alleen bedoeld voor beroeps piloten. Particulieren moet bij aanschaf van het horloge een contract tekenen waarbij ze aangeven zelf de kosten te dragen bij misbruik van de peilzender.

Zie de volgende pagina voor voorbeelden uit de Breitling Professional Series

Image: Breitling Aeromarine Series

Breitling Aeromarine Series

De serie Breitling horloges waren voorheen nog onderdeel van de Professional Series. Maar met deze afsplitsing heeft Breitling een specifieke serie van horloges voor duikers en andere functionele horloges die minder worden beïnvloed door de luchtvaart. In deze serie zitten ook de wat eenvoudigere en voordelige Breitling modellen. Voor veel Breitling bezitters valt de keuze op een "instap model" uit deze series. De horloges hebben een Quartz uurwerk en een groot aantal modellen uit deze serie heeft zowel een digitale als analoge aanduiding van de tijd.

Zie de volgende pagina voor voorbeelden uit de Breitling Aeromarine Series

 
Image: Breitling For Bentley

Breitling For Bentley

In samenwerking met het automerk Bentley is een speciale series aan Breitling horloges ontwikkeld. Begin negentiger jaren werd dit horloge door Bentley gratis weggeven bij aan de nieuwe eigenaars van een Bentley. Het horloge droeg het logo van Bentley en was een zeer gewild object. Vooral onder verzamelaars waren deze Breitling horloges populair. Vanaf 1997 besloot Breitling om ook Bentley horloges te maken die te koop waren via het exclusieve dealernetwerk van juweliers. In deze serie van modellen zitten de zwaarste en dikste Breitling horloges. vaak is de horlogekast zwaar verzilverd en voorzien van een stopwatch en een draaibare bezel.